Over MeesterBaan

Meesterbaan is dé grootste vacaturebank voor het onderwijs. Dagelijks zorgt Meesterbaan voor een snelle invulling van de vacatures op scholen. De focus op het onderwijs, de goede service en snelheid heeft ervoor gezorgd dat Meesterbaan het nummer 1 kanaal is om de onderwijsvacatures uit te zetten voor scholen. Werkzoekenden kunnen zich gratis inschrijven op de website en kunnen een uitgebreid profiel invullen. Op basis van dit profiel blijven kandidaten per e-mail op de hoogte van de laatste vacatures.

Scholen kunnen veel besparen door voor het werven van nieuw personeel Meesterbaan in te zetten . Tegen de laagste tarieven kunt u de het grootste bestand aan werkzoekenden in het onderwijs benaderen voor uw vacatures. Dagelijks zien meer dan 4000 unieke bezoekers uw vacatures en staan er reeds meer dan 20.000 werkzoekenden in het onderwijs ingeschreven.

Waarom Meesterbaan?

  • Specialist in onderwijsvacatures
  • Zeer snelle invulling van de vacatures
  • Landelijke dekking
  • Meer dan 100.000 bezoekers per maand

Hoe werkt Meesterbaan?

Meesterbaan brengt met het online onderwijsplatform vraag een aanbod bij elkaar. De vacatures worden door de scholen op Meesterbaan gepresenteerd en kunnen bijvoorbeeld ook op de website van de school worden ingeladen, zodat men maar op 1 plek de vacatures hoeft te beheren. Daarnaast worden de vacatures op vele onderwijs gerelateerde websites ingeladen en werken wij samen met vele onderwijsorganisaties en opleidingen om de vacatures van extra aandacht te voorzien. U wordt automatisch per e-mail op de hoogte gehouden van reacties op de geplaatste vacatures. Kandidaten kunnen online op de vacature solliciteren en ontvangen van de scholen bericht over de sollicitatie.

Waarom werkt Meesterbaan?

Het is de afgelopen jaren uit diverse onderzoeken gebleken dat steeds meer mensen online zoeken en solliciteren naar vacatures. Internet zorgt daarbij voor transparantie in het aanbod en het bereik van uw vacatures wordt ook enorm vergroot. Voor de werkzoekende is Meesterbaan de website om vele onderwijsvacatures te vinden en op de hoogte te blijven van de nieuwste plaatsingen. De komende jaren zal dit aantal alleen maar verder toenemen en samen met de scholen blijven wij hier nieuwe functies voor ontwikkelen om het sollicitatieproces online optimaal te faciliteren.

Onze klanten

Meesterbaan is nu 8 jaar actief in het onderwijs en helpt inmiddels meer dan duizend scholen ieder jaar weer om de vacatures snel in te vullen. Meesterbaan is actief in alle onderwijssectoren en scholen kunnen alle onderwijs gerelateerde vacatures op de website plaatsen.

Ons team

Wij hebben een goede naam opgebouwd bij zowel scholen als werkzoekenden. Maar er is meer nodig om Meesterbaan goed te laten functioneren. Hiervoor hebben wij een goed team aan mensen in onze organisatie. Het team van Meesterbaan staat snel voor scholen en kandidaten klaar bij vragen over sollicitaties of over de werking van de website. Wij hebben inmiddels ervaring opgedaan bij de vele vragen die kunnen opspelen bij het invullen van de vacatures op de scholen. Zo hebben wij naast Meesterbaan ook MeesterMatch opgezet om tegemoet te kunnen komen aan de vraag om Werving & Selectie diensten te kunnen aanbieden. De naam MeesterMatch is in 2008 officieel in het leven geroepen en gaat nu zelfstandig verder als werving & selectiebureau in het onderwijs.

Over Meesterbaan

Meesterbaan is opgezet vanuit EMtec. De oprichters zijn Harjan Brand, Martijn Dijkshoorn en Maarten van Vliet. In 1999 is de start gemaakt met het businessconcept Jufels om studenten in te zetten op scholen om de werkdruk van de docent te verlichten. Studenten worden ingezet op allerlei ondersteunende taken en het idee slaat aan in het onderwijs. Vele scholen vinden via Jufels studenten en het idee haalt zelfs het landelijke nieuws. Vanuit de scholen komt de vraag om ook een vacaturebank op te richten voor alle onderwijsfuncties. In 2002 starten wij met Meesterbaan. Meesterbaan promoot de vacatures op vele onderwijs gerelateerde websites, kranten en onderwijsmagazines. Meesterbaan is inmiddels de grootste vacaturebank in het onderwijs en wij blijven samen met de scholen en werkzoekenden werken aan de verbetering van de website en dienstverlening.