FAQ


Documenten

Sollicitanten


Aan de linkerkant kunt u een keuze maken over het onderwerp waarover u een vraag heeft.

Tip! Bekijk ook onze instructievideo's

Ik ben op zoek naar een werkzoekende wat moet ik doen?

Bij Meesterbaan kunt u vacatures plaatsen voor alle denkbare onderwijzende en ondersteunende vacatures op uw school. Dit doet u op de pagina de "Vacatures" -> "Meesterbaan". U klikt op "Plaats vacature" en vult de velden in. De vacature wordt vervolgens op de website getoond. Op het moment dat er een sollicitatie is op uw vacature brengen wij u daar per e-mail van op de hoogte.

Wat te doen als een sollicitant niet wordt aangenomen?

Op het moment dat u aan de hand van de CV of na een sollicitatiegesprek besluit de sollicitant niet aan te nemen dan geeft u dat binnen het systeem.

U heeft daarbij 2 mogelijkheden:
1) U kunt via het platofrm 1 of meerdere sollicitanten per e-mail een afwijzings mail te versturen. U selecteert dan 1 of meerdere kandidaten in het sollicitanten overzicht en klikt vervolgens op "opstellen e-mail". Vervolgens geeft u bij status "afwijzing"aan.

2) U gebruikt uw eigen emailprogramma of doet dit telefonisch en selecteert vervolgens bij de sollicitanten "Afgewezen".

 

Wat te doen als een sollicitant wordt aangenomen?

Op het moment dat er een sollicitant een aanstelling op uw school verkrijgt, dan gaat u naar het sollicitatie overzicht. Vervolgens klik u op "Aangenomen".

Kan ik de eindstatus van een sollicitant nog aanpassen?

Wanneer u een sollicitant een eindstatus heeft meegegeven, kunt u dat zelf niet meer aanpassen. Mocht er toch iets veranderen in de status van de sollicitant, dan kunt u dit doorgeven aan helpdesk@meesterbaan.nl . Vermeld a.u.b. de naam van de sollicitant, de titel van de vacature en welke wijziging er moet worden doorgevoerd.

Hoe handel ik sollicitaties af?

U kunt (m.u.v. de no-cure-no-pay vacatures) zelf bepalen hoe sollicitanten kunnen reageren op uw vacature. Standaard staat deze functie ingesteld op “Solliciteren via MeesterBaan”. U kunt de sollicitatie optie wijzigen door in te loggen en onder “Gegevens” op “Profiel” te klikken.